Nieuw | Uit Koers

blueOnbook special: Reserveer nu een door Frank Heinen gesigneerd exemplaar van het boek en ontvang daar bij de set “Uit Koers’ bierviltjes.

Bestel het boek hier. Vanaf 10 mei leverbaar dus op maandag 12 mei worden de eerste bestellingen verzonden.

Het is onlosmakelijk verbonden met de wielersport: renners blinken een korte periode uit, om vervolgens te verdwijnen in de vergetelheid. Sommigen vinden het geluk in een rustig bestaan buiten de schijnwerpers, maar de levens van veel van die `vergeten renners verlopen minder geruisloos.

Zodra de fiets voorgoed in de schuur wordt gezet, dienen depressies, criminaliteit en wonderbaarlijke loopbaankeuzes zich aan.

Frank Heinen raakte gefascineerd door deze (anti)helden en schreef een serie korte reportages over hen. Op heldere, geestige wijze portretteert hij in ‘Uit koers’ de mannen voor wie de tijd na de koers de zwaarste beproeving blijkt. Van Thaddaüs Robl tot Jérémy Honorez, van een vertegenwoordiger in verrassingseieren tot een bankrover en van een erotische wildwestbar in Sankt Gallen tot een hutje in Rwanda: een wielerleven bestaat vaak uit meer dan wielrennen alleen.

Off the record
Als Frank Heinen nog even zo doorgaat zal het niet lang meer duren voor hij ‘de Simon Vestdijk van de sportjournalistiek’ zal worden genoemd. Om te beginnen omdat hij zo veel schrijft, maar bovenal omdat hij zo goed is. Ik nomineer hem bij dezen voor de Nobelprijs voor sportliteratuur. – MB

Persrecensies
‘Geestig, intelligent en oorspronkelijk.’ Jury Hard Gras Prijs
‘Frank Heinen is een tovenaar. Hij schrijft het leven terug in morsdode wielrenners en geeft vergeten coureurs voor even weer een naam.’ Bert Wagendorp