T-Shirt | Giro '98 T-Shirt | Giro '98 T-Shirt | Giro '98 T-Shirt | Giro '98

T-SHIRT | GIRO '98

Het duel tussen de Sphinx en het Olifantje in beeld en woord ter ere van de Giro. Het ontwerp is van illustrator en designer Wijtze Valkema en het verhaal van schrijver en verteller Frank Heinen

Het verhaal van Frank Heinen is aan de binnenzijde van het T-shirt gedrukt, hier leest u de eerste alinea, het vervolg in het shirt.


"Marco Pantani      De dans wordt gedanst op de flanken van de Montecampione, de kampioenenberg. Het is 4 juni 1998, nog een paar dagen en dan zal het peloton vanuit Lugano naar Milaan rijden en zit de Giro d’Italia erop. Marco Pantani rijdt in het roze, maar hij is bezig de wedstrijd te verliezen. De man in zijn wiel, Tonkov, gaat hem in de tijdrit van overmorgen van het hoogste schavotje duwen. Hier, op de Montecampione, ligt Marco’s laatste kans. Hij moet Tonkov op afstand rijden. Hij moet ervan af, anders is het allemaal voor niets geweest. Gebroederlijk klimmen ze naast elkaar omhoog. De Piraat en De Tsaar. De een danst, de ander wringt zich naar boven. Af en toe kijkt Pantani achter zich, op zoek naar het draadje waarmee Tonkov z’n ets aan Marco’s achterwiel heeft vastgehaakt. Nog even en dan is er de top."


Over Wijtze 
Bamse Ontwerpt is the portfolio of Wijtze Valkema (1983). I have a home studio in the city of Meppel, the Netherlands, where I live with my wife and two sons. I sit in front of a magical designing machine all day, switching the gears, hitting the buttons until the image that I have in my mind is showing up on the screen. Besides this machine I also really like cycling, tents, maps, detectives and tractors.
w. bamseontwerpt.nl
t. twitter.com/wjitze 


Over Frank
Frank Heinen (1985) is neerlandicus. Voor zijn eerste verhaal, in wielertijdschriftDe Muur, won hij direct de Hard Gras Prijs voor het beste sportverhaal van 2009. Daarna volgden meer verhalen, columns en artikelen voor onder meer HP/De TijdHard grasde VolkskrantHetiskoersSoigneurnrc.next en Vrij Nederland. In de zomer van  2013 werden zijn verhalen door Joost Prinsen voorgedragen inDe Avondetappe.
w. youtube.com
t. twitter.com/FHeinenService
Met onze passervice kan je in je eigen omgeving kleding passen op een moment dat het jou uitkomt! Je hebt hier 30 dagen de tijd voor en is helemaal gratis. Op de service pagina vind je ook meer informatie over de verstel- en herstel service.

T-SHIRT | GIRO '98

€ 35,00


Specificaties

  • Klik op het vraagteken voor de maattabel
  • Van 100% organisch katoen
  • Getailleerd model
  • Bedrukking op ecologische wijze

Beschikbaarheid

Small

Uit voorraad

Medium

Uit voorraad

Large

In voorraad

X-Large

Uit voorraad

Twitter